Facebook
Telnr :015-8891437 of 06-10677167

Dr Mikao Usui

Rond 1900, Dr Mikao Usui nam de uitdaging van zijn studenten van de Universiteit van Kyoto aan. Zij wilden weten waarom hij alleen kon praten, maar nooit de wonderen van genezing kon demonstreren, over de verhalen van Jezus. Dr Usui beloot een persoonlijke zoektocht te ondernemen om deze genezingsmethodes opnieuw te ontdekken.

Tijdens zijn zoektocht bezocht hij de Universiteit van Chicago in Amerika.Hij bestudeerde de Chinese en Christelijke geschriften maar kon nog geen verklaring vinden.Hij keerde terug naar Japan en bestudeerde daar de oude Boedhistische Sutra's, die in de Sanskriete taal(oud Indiaas) en vond daarin de sleutels.Dr Usui ging naar de heilige berg Kuriyama in Japan, waar hij na 21 dagen mediteren de genezende symbolen met bijbehorende mantra's (klanken) en instrukties hoe deze te gebruiken ontving.

Zo werd het Usui Systeem van Reiki geboren. Hij bracht de rest van zijn leven door met behandelen en vooral lesgeven in Reiki.


Chujiro Hayashi

De tijd was gekomen, voor Dr Mikao Usui, om de volgende Reikimaster in te wijden. Zijn meest toegewijde leerling, Chujiro Hayashi werd zijn opvolger en Grootmeester in Reiki. Hij stichtte een Reikikliniek in Tokyo waar zeer vele behandelingen werden verricht. Hij ontdekte dat Reiki de bron van de symptomen van een aandoening automatisch kan vinden, de trilling(energetische vibratie van het lichaam) kan verhogen/opvullen en zodoende de balans van het lichaam in zijn/haar geheel (lichaam, geest, emoties, ziel etc.) kan herstellen.


Hawaio Takata

Takata, een vrouw van Hawai, kwam terrecht in de kliniek van Hayashi in 1935 nadat haar innerlijke stem haar vroeg om hulp te zoeken voor haar zwakke gezondheid. Ze werd met Reiki behandeld door de behandelaars van de kliniek en met succes! Ze leerde Reiki, bracht een jaar door met Hayashi, keerde terug naar Hawaii en werd in 1938 door hem ingewijd tot ReikiMaster. Na het overlijden van Hayashi werd zij zijn opvolgster. Ze beoefende de Reiki-traditie voor meer dan 40 jaar. Tussen 1976-1980 heeft zij 22 Reiki Masters opgeleid. Op 12 december 1980 is zij overleden.


Phyllis Furumoto

Takata's kleindochter werd tot Master ingewijd in 1978 en werd haar opvolgster na haar overlijden in 1980. Phyllis is nu de "draagster" van de lijn en onze Reiki-Grootmeester. Zij draagt Reiki uit over de hele wereld en is onze ambassadrice ter bescherming van Reiki in haar meest traditionele vorm. Samen met Paul Mitchel vormt zij de `office of the Grandmaster` een onderdeel van de Reiki-Alliance. De Reiki-Alliance zetelt in Amerika en wordt bestuurd door haar leden, alle Masters in de traditionele vorm.


Michael Hardley

Is in 1946 in Vancouver/Canada geboren. Hij studeerde Kunst in Canada en in New York. Vele jaren studie en praktijk in het maken van oudchinese zegels maken hem nu bekend in het geven van cursussen hierin naast Reiki. (hij vertelt hier regelmatig over in het Reikimagazine) Eind jaren 70 en in de 80ger jaren was hij de partner van de jonge Phyllis Furumoto. Hij werd opgeleid en ingewijd tot ReikiMaster door Phyllis en had tevens intens kontakt met haar oma Takata. Halverwege de jaren 80 kwam Michael naar Nederland naar Lelystad wat in die tijd bekend stond als "TM-dorp" (TM=trancedente meditatie). Hij leerde Dick Nijssen kennen via de TM waarvoor zij beiden veel belangstelling hadden.

Michael woont nu in Duitsland waar hij zelf een centrum heeft en is als gastdocent in o.a. Aikido, ZEN Boeddhisme en Kalligrafie verbonden met verschillende grote Centra in Duitsland en Nederland.


Dick Nijssen

Dick (1956)hield zich intensief bezig met meditatie en studeerde Klassieke Homeopathie in Bloemendaal. In 1986 begon de samenwerking met Arianne Groeneveld (ingewijd door Phyllis Furumoto). Na een intensieve training in de Reikiprincipes door Michael en Phyllis werd hij in 1988 door Michael St. John Hartley ingewijd als traditioneel ReikiMaster.

Dick en Arianne behoren tot de 1e generatie ReikiMasters in Nederland en hebben een van de grootste spirituele centra in Nederland. Dick en Arianne hebben een aantal ReikiMasters in de traditie opgeleid waarvan Yvonne er een van is. Dick heeft zijn aandacht (na jaren intensief Reikicursussen gegeven te hebben) verlegd naar o.a. Innerlijk Kind Werk, Tantra, The Work of Byron Katie en Aqua Wellness.


Yvonne Nieuwhoff van Berkel

Yvonne (Delft) is afgestudeerd in Personeels-Management in 1994 aan de Rotterdamse Hogeschool. Vanaf 1990 heeft zij o.a.gewerkt bij Start en Arbeidsvoorziening in Den Haag, Rotterdam en het Westland. Zij begeleidde o.a. mensen in hun loopbaan, gaf sollicitatietrainingen, coaching en organiseerde cursussen in het bedrijfsleven. Opleiding, begeleiding en training van mensen in hun werk was haar werk. Opleiding, begeleiding en training van mensen in hun persoonlijk leven is nu haar werk geworden via Reiki.

In 1991 kwam zij via een studievriend in contact met Reiki en volgde alle 3 de Reikigraden bij Dick Nijssen en Arianne Groeneveld (zie bovenstaande beschrijvingen). In 1994 koos zij Dick Nijssen als haar inwijdende Reikimeester. Na haar intensieve opleiding en inwijding tot traditioneel Reikimeester begon zij met het geven van Reikicursussen en combineerde dit met haar werk als counceler. Op dit moment verzorgt zij o.a. tevens de Chakra- en Meditatiecursussen: Verder heeft zij 2 een eigen site's waarop zij haar aktiviteiten met de "nieuwe aarde" energieen presenteert: www.denieuweaarde.com en www.the-reconnection.nl


Serrie Nieuwhoff

In 1990 is Serrie afgestudeerd als Chemisch Analist in Delft en werkt sindsdien als zodanig bij Unilever in Vlaardingen. Via zijn vele sporten(hardlopen, fietsen, fitness) ging zijn belangstelling uit naar het snel kunnen oplossen van sportblessures. Om deze reden deed hij de Reikicursus bij Yvonne in 1999. Vanaf mei 2001 heeft hij alle Reikicursussen van Yvonne geassisteert en is hij tevens bij haar gestart met de opleiding tot traditioneel ReikiMaster in dat jaar. In oktober 2002 is hij door Yvonne ingewijd tot ReikiMaster. Tevens is Serrie gediplomeerd Sport- en Klassiek masseur.

Naast partners in het "gewone" leven, werken Serrie en Yvonne nu als Reikimeesters samen.

Beiden hebben zij zich verbonden met de Reiki-Alliance en onderschrijven de ethische code en leef 'regels ' van het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.